Равноземљаши иду на Антарктик да открију ивицу свијета

B92
Равноземљаши иду на Антарктик да открију ивицу свијета

Све је више оних који вјерују у теорију о равној земљи, па организују конвенције, праве видео снимке, сазивају састанке и разговарају о томе како увјерити све људе да је земља равна плоча.

Њихова најновија одлука је да посјете Антартик и открију ивицу свијета.

“Не вјерујемо да нешто може пасти са ивице земље, јер много људи мисли да смо у неком облику половине кугле, те да су звијезде, сунце и мјесец унутар те половине са нама. Веома су високо, али су унутра са нама. Тако да нема шансе да нешто може пасти са планете”, рекао је Роби Дејвидсон, један од организатора експедиције, преноси Форбс.

Њихов план јесте да дођу “до краја” Антартика и на тај начин докажу да постоји ивица свијета, тј. мјесто гдје се све завршава. Према њиховим навођењима, Џејмс Кук је 1773. године дошао до великог зида леда на Антартику и није могао да неђе пут око њега.

Пловио је данима и прошао више од 96 хиљада километара тражећи рупу у зиду кроз коју може да прође на другу страну, али је никада није пронашао, тврде они. Леденом зиду није се назирао крај. Управо због ове експедиције и њој сличних, они вјерују да не постоји ништа са друге стране зида, те да се ту налази ивица.

Још увијек није одређен тачан датум експедиције, а многи жељно ишчекују резултате јер ће они изнова покренути многе дебате између равноземљаша и оних који мисле да је земља округла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана