Пилот тврди да је наишао на НЛО: “Мрзим што ово морам да кажем”

Срна
Пилот тврди да је наишао на НЛО: “Мрзим што ово морам да кажем”

Захваљујући радио-аматеру Стиву Дагласу, који је пресрео радио комуникацију пилота на лету “Америкен Ерлајнса” 2292, откривено је да је путнички авион наведене компаније западно од градића Де Мојна у Новом Мексику имао необичан сусрет са неидентификованим летећим објектом (НЛО).

Пилот је у радио комуникацији пријавио објекат налик крстарећој ракети како се екстремно брзо креће изнад његовог “Ербаса А320”, док је путнички авион био на висини од готово 11 километара и кретао се брзином од 740 км/х.

Даглас је снимак разговора пилота послао порталу “The Drive”, а они су контактирали америчку ваздухопловну агенцију, као и сами компанију Америкен Ерлајнс. За сада, никакав одговор нису добили, преноси портал Зимо.

“Имате ли неки циљ тамо горе? Управо је нешто прошло изнад нас. Мрзим што ово морам да кажем, али изгледало је попут дугог цилиндричног објекта, као нека крстарећа ракета која се креће веома брзо”, каже пилот на снимку који може да се чује на његовом блогу "Deep Blue Horizon".

На подручју на ком је у тренутку сусрета са наводним НЛО-ом био лет 2292, није било активности америчког ратног ваздухопловства. Занимљиво је и да је пре три године на истом подручју забиљежен веома сличан инцидент, јер су Лирџет и Ербас авиони такође пријавили сусрет са НЛО-ом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана