Ово су били најпродаванији паметни телефони у 2021. години

телеграф
Foto: pixabay

Консултантска фирма Коунтерпоинт Рисрч је објавила своју листу 10 најпродаванијих паметних телефона у 2021. години, а седам од њих су Ајфон уређаји. Ипак, на листи се налазе и Самсунг и Xиаоми телефони.

Свих пет најпродаванијих телефона били су Ајфон уређаји, односно Ајфон12, Ајфон12 Про Маx, Ајфон 13, Ајфон12 Про и Ајфон 11.

Међутим, Самсунг Галакси А12 је био најпопуларнији Андроид телефон на листи, заузевши шесто мјесто. Коунтерпоинт је рекао да су Сјеверна Америка, Латинска Америка и Западна Европа највећа тржишта за Галакси А12.

Није толико изненађење да је Галакси А12 на овој листи, јер има доста приступачну цијену, добру батерију, дугорочну софтверску подршку и пристојан дизајн.

Xиаоми је био једини други произвођач Андроид телефона у топ 10, са Редми 9А на седмом мјесту, док је Редми 9 био на посљедњем, преноси Андроид Аутхоритy.

Наводно су ова два телефона чинила 22 одсто продаје Xиаоми уређаја прошле године, а Кина, Индија и Азијско-пацифичка тржишта су за ове уређаје била највећа,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана