Ово je pet најмоћнијих руских војних авиона

Агенције
Ово je pet најмоћнијих руских војних авиона

Амерички лист “Нешенел интерест” назвао је “најопаснијим и најмоћнијим”- пет руских војних авиона.

На ранг-листи у тексту: “Погледајте, ово су пет најмоћнијих руских војних летjелица” се налазе вишенамjенски ловац Су-27, који је, према ауторима чланка, био одговор СССР-а на америчке авионе Ф-15 и Ф-16, као и прилично много експортовани МиГ-29, који је и до данас у употреби у војскама неких држава, преноси Спутњик.

Часопис истиче одлично наоружање авиона Су-27, које укључује неколико ракета ваздух-ваздух.

У врху се налазе и ловци Су-35 и Су-57. Први авион, пишу аутори, истиче се брзином од 2.390 км/ч и радијусом уништења од 1.600 километара и више. Он, при томе, припада генерацији авиона 4++, а за његову конструкцију користе се радио-апсорбујући материјали, што авиону Су-35 омогућава непримjетност.

Невидљиви ловац пете генерације Су-57 надмашио је остале авионе у низу параметара. Лист истиче његово најновије оружје и чињеницу да је маневарска способност Су-57 боља од авиона Ф-35.

На списку најопаснијих војних авиона нашао се и Ту-160. Аутори чланка наводе веома велику брзину бомбардера - 2.220 км/ч, а његов летни домет је 7.300 километара. Осим тога, у тексту се додаје да Ту-160 може да буде наоружан и нуклеарним и конвенционалним бојевим главама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана