Ноћна мора украјинских трупа постаје још већа

B92
Foto: Twitter

Руска војска је јавно објавила слике свог најновијег дрона камиказе.

 

Званични телевизијски канал Министарства одбране Русије "ТВ Звезда" приказао је занимљиве снимке са изложбе у Центру за контролу националне одбране, на којој се налази и нови дрон, познат као Лансет-3М или "Производ 52".

Лансет-3М је нова генерација лутајуће муниције која је постала ноћна мора за украјинске трупе. Развила га је руска компанија ЗАЛА Аеро Груп. Камиказа дрон лута лебди оперативне арене, лоцира и прати непријатеља, "истражује" могуц́е мете како би помогао да се изаберу оне високе вриједности, бира прави тајминг, правац и угао напада, а затим изводи прецизан удар.

Оператери могу чак да обуставе напад у последњој секунди након наоружавања дрона. Таква врста контроле омогућава војницима да поново циљају у случају да се непријатељ склони из видокруга. Како преносе руски медији, нови дрон је тежак око 15 килограма и крстари брзином од око 120 км/х. Тврди се да је максимални домет 40 км, а циљеви се обично лоцирају извиђачким дроном прије него што се Лансет лансира. Нова верзија има низ визуелних промјена у поређењу са основном верзијом, укључујући једно велико крило у облику слова X и мали реп у облику слова X. Штавише, Ланцет-3М је постао сличан авионској муницији Херо-120 израелске производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана