Кључ универзума - 3, 6, 9: Зашто је Никола Тесла био опседнут пирамидама?

Агенције
Кључ универзума - 3, 6, 9: Зашто је Никола Тесла био опседнут пирамидама?

Научник Никола Тесла вјеровао је да пирамиде служе вишој сврси и истраживао их је цијелога живота. Шта га је толико привлачило у вези с пирамидама?

Без изума Николе Тесле свијет би данас био незамисливо мјесто. Тесла је заслужан за кључне идеје због којих имамо паметне телефоне, вај-фај, електрични систем и још много тога... Поред идеја које је Тесла реализовао и патентирао, имао је и многе друге професије у различитим областима истраживања, од којих су неке биле прилично езотеричне.

Једна од најнеобичнијих била је његова преокупација египатским пирамидама, неким од најтајанственијих и највеличанственијих грађевина човјечанства. Тесла се питао да ли су пирамиде велики предајници енергије - и та се мисао поклопила с његовим пројектом бежичног преноса енергије. Тесла је 1905. године у САД поднио патент под називом "Умјетност преношења електричне енергије природним медијима", у којем су зацртани пројекти за серију генератора широм свијета који би се прикључили јоносфери за прикупљање енергије. Саму Земљу, са њена два пола, посматрао је као џиновски електрични генератор неограничене енергије, пише "Биг тинк".

Дизајн у облику троугла постао је познат и као Теслина електромагнетна пирамида, преноси Спутњик. Пресудни су облик и положај египатских пирамида. Тесла је изградио торањ познат под називом Теслина експериментална станица у Колорадо Спрингсу, као и торањ Ворденклиф или Теслин торањ на источној обали, за који је желио да искористи енергетско поље Земље.

Локације су одабране према истим законима по којима су изграђене пирамиде у Гизи, у односу на однос елиптичне орбите планете и екватора. Дизајн је био намијењен бежичном преносу енергије.

Кључ универзума: 3, 6, 9

Други аспект Теслиног размишљања повезан је са нумерологијом. Тесла је, према многим извјештајима, био необичан појединац, са опсесивним особинама. Једна таква опсесија били су бројеви 3, 6 и 9, за које је вјеровао да су кључ универзума. Возио би се око зграде 3 пута прије него што би ушао или одсјео у хотелима са бројевима дељивима са 3. Доносио је одлуке у групама од 3 особе.

Неки вјерују да је Теслина опсесија тим бројевима повезана са његовом склоношћу пирамидалним формама и његовим вјеровањем да постоји основни математички закон и промјери који су део универзалног математичког језика.

Мистерија градње пирамида до данас није откривена. Разлог подизања пирамида подстицао је различите теорије, од којих су најинтригантније тезе да пирамиде могу стварати енергију или чак бити код древних цивилизација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана