Имаш га а не осjетиш: Булгари створио најтањи сат на свијету

б92
Foto: принтскрин

Све је поново потпуно у реду у свијету врхунског часовничарства, јер је бренд Булгари поново преузео круну стварајући најтањи механички сат на свијету, прије њега трон је држао сат компаније Пиагет.

Назван још и "мршавим" ремек дјелом, створен је уз помоћ незамисливо малог механичког механизма који помаже да сат одржава своју укупну дебљину испод два милиметра, а назван је "Булгари Окто Финисимо Ултра".

У свега осам кратких година, италијански лускузни бренд оборио је осми уникатни рекорд у свијету сатова са својим Окто Финисимо моделом, укључујући и оне за најмањи хронограф икада креиран и најтањи перпертуал календар на свих времена.

Сада, Окто Финисимо Ултра односи титулу најтањег механичког сата са свега 1,80 мм дебљине, обарајући рекорд који је претходно држао АУЦ модел компаније Пиагет, који је сам мерио два милиметра, за које се сматрало да су ненадмашни.

Монохроматско и пескирано титанијумско кућиште Булгари Окто Финисимо Ултра сата, октагонског је облика и посједује 40 мм у обиму, бројчаник са два лица, опремљен одвојеним функцијама за приказ времена како би се избјегло гомилање казаљки и додавање дебљине часовнику.

Наравно, механизам дебљине жилета потпуно је изложен погледу, јер једноставно нема гдје да се сакрије, са задњом страном кућишта која посједује дуплу улогу као носач механизма од Волфарм карбида.

Овај сат износи 15.600 евра, укључујући све порезе у цијену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана