Због спорих возача све више људи смртно страда

Agencije
Због спорих возача све више људи смртно страда

Подаци у Великој Британији открили су да се повећава број погинулих или озбиљно повријеђених у сударима које су узроковали возачи који возе споро.

Према писању Даилy Стара, Одјељење за саобраћај у Великој Британији је дао податке како је прошле године чак 26 људи тешко повријеђено, а двије особе су смртно страдале у несрећама у којима је након увиђаја полиције закључено како је спора вожње неког од учесника довела до несреће.

Даљих 132 особе задобиле су лакше повреде у сударима за које су криви спори возачи. Њихов предефензиван стил вожње у текућем саобраћају испод ограничења брзине довео је до погрешних процјена и реакција осталих возача који прате саобраћај.

У Великој Британији стога, а како би се такве ситуације умањиле, они који возе знатно испод ограничења брзине могу бити кажњени са 100 фунти и три казнена бода од стране полиције.

"Нисам ни најмање изненађен овим забрињавајућим статистикама", казао је Хугх Бладон, члан Савеза британских возача. "Вожња превише успорено у основи је себична и потпуно глупа те је прави рецепт за катастрофе. Дуго упозоравам на то да преспора вожња узрокује фрустрацију или лоше реакције код других возача."

"Ограничене премале брзине узрокују проблем, али постоје и људи који нису посебно сигурни на путу и возе споро јер су нервозни", додао је Бладон.

Било би лијепо видјети домаће статистике о кажњавању и броју страдалих у несрећама које је узроковала преспора вожња...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана