Закотрљао се нови BMW серије 7

Агенције
Закотрљао се нови BMW серије 7

У погону у Динголфингу почела је производња рестилизоване BMW -ове друмске крстарице. Поред козметичких промјена, најважнија новина на новој “седмици” је плуг-ин хибридна верзија са шестоцилиндарским мотором. Почетком марта из фабрике у Динголфингу, у јужној Баварској, изашао је први редизајнирани BMW серије 7 са новим, контроверзним изгледом предње маске.

BMW је рестилизовао своју најлуксузнију лимузину три и по године након лансирања актуелне, шесте генерације. Иако не спада у најпродаваније моделе баварског произвођача, серија 7 је увијек била веома битан аутомобил у BMW гами јер представља сам врх технолошких достигнућа ове компаније у датом историјском тренутку. BMW серије 7 израђује се у Динголфингу преко 40 година, а откако је 1977. лансирана прва генерација, са фабричких трака овог погона сишло је више од 1,9 милиона BMW -ових “седмица”.

Током 2018. године преко 90 одсто направљених аутомобила у фабрици у јужној Баварској извезено је на разна тржишта широм Европе и свијета.  Кина је посебно значајна за пласман серије 7 с обзиром на то да је прошле године 44 одсто примјерака BMW-ове луксузне лимузине завршило у тој земљи, а чак 80 одсто купаца у свијету одлучује се за верзију са продуженим међуосовинским растојањем. Један о новитета које доноси редизајнирана “седмица” је први BMW-ов плуг-ин хибрид у чијем срцу је бензинац са шест цилиндара. У питању је верзија BMW 745е/745Ле, која за погон осим бензинског шестоцилиндраша од 286 КС користи и електромотор од 113 КС. Захваљујући батеријама најновије генерације, BMW 745е у стању је да пређе и до 58 км користећи за погон искључиво електричну енергију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана