Загато ИсоРиволта ГТЗ дебитује у октобру

Срна
Загато ИсоРиволта ГТЗ дебитује у октобру

Сваки пут кад се прочује да нешто ново долази из Загата, то буде разлог за узбуђење, а најновији пројект је показатељ шта ова компанија може.

Загато ИсоРиволта ГТЗ је нови Загатов пројект који је настао како би се прославила италијанско-америчка сарадња. 

Спортски купе је инспирисан моделом А3/Ц из шездесетих година прошлог стољећа, а то је била заправо тркаћа верзија модела Загато Грифо. Концепт аутомобила је непромијењен, Загато је дизајнирао сјајну каросерију, а испод хаубе се налази велики амерички мотор. 

Пројект је 2017. године најављен концептом Vision Gran Turismo.

Баш као и његов претходник, ИсоРиволта ГТЗ има Шевролеов В8 мотор с компресором, односно модификовану верзују мотора који покреће Шевроле Корвет З06. Запремина мотора износи 6,8 литара и јасно је да може понудити више у односу на фабрички 6,2-литарски В8, иако су званичне информације о перофрмансама још увијек тајна.

У овом тренутку нема много детаља, али је Загато открио да ГТЗ има каросерију од карбонских влакана. Компанија намјерава произвести свега 19 примјерака, од чега је девет већ унапријед продано.

Сви детаљи ће бити познати у октобру ове године када аутомобил буде званично представљен, а прве испоруке се очекују након тога. Цијене такође још увијек нису објављене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана