Xiaomi планира почетак серијске производње електричних аутомобила 2024. године

ГС
Foto: Илустрација

Кинеско тржиште електричних возила задњих година је имало велики уплив државних субвенција, што је помогло расту те индустрије.

Кинески произвођач паметних телефона Xiamoi планира почетак серијске производње властитих електричних аутомобила у првој половини 2024. године, изјавио је извршни директор Xiaomija Леи Јун.

У марту је Xiaomi најавио улазак у индустрију електричних аутомобила и објавио да планира да уложи 10 милијарди долара у тај посао у седећих 10 година. Прошлог месеца Xиаоми је службено регистровао своју компанију за електрична возила Xiaomi EV.

Xiaomi EV сада има 300 запослених, објављено је у септембру. Кинеско тржиште електричних возила уласком нових играча постаје све конкурентније. Компанија за вештачку интелигенцију и интернет услуге Баиду, покренула је у јануару самосталну компанију за производњу електричних аутомобила, а када Xиаоми и званично лансира електрични аутомобил суочиће се и с кинеским ривалима попут Нио-а и Xпенг-а, као и с већим произвођачима аутомобила попут Тесле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана