Volvo уводи систем који ће помоћи да више нико не буде заборављен у возилу

Nezavisne
Foto: volvo

Volvo Cars, шведски произвођач аутомобила, објавио је да су њихови инжењери развили нову функцију унутарњег радара. Иста је осмишљена да буде прецизна и довољно осјетљива да открије и најситније покрете попут покрета малог дјетета које спава. То је прва таква могућност која покрива цијелу унутрашњост аутомобила, укључујући и гепек.

Њихов нови радарски систем, који ће бити укључен у надолазећи потпуно електрични СУВ VolvoЕX90, дизајниран је да помогне у рјешавању узрока ужасних трагедија које доживљавају многе породици, наводи тпортал.хр.

Статистика америчке владе показује да је од 1998. више од 900 дјеце у САД-у умрло након што су остављена у врућим аутомобилима. Нажалост, већина смртних случајева у аутомобилу догађа се јер је неко заборавио да је његово дијете у том тренутку било у аутомобилу. Стога Волво жели помоћи да више нико не буде остављен или заборављен.

Нови унутрашњи радарски сустав Волва најприје ће бити уведен као стандард, тамо гдје прописи то допуштају, на Волву ЕX90 који ће бити представљен 9. новембра. Функција ће, такође, бити укључена у друге надолазеће Волво моделе аутомобила.

Са сензорима интегрисаним у конзолу изнад главе, кровне свјетиљке за читање и пртљажник аутомобила, овај нови систем је први који може детектовати покрете испод милиметра у цијелој унутрашњости аутомобила.

Како би покрили што већи дио кабине и осјетили је ли дијете или кућни љубимац остављен у аутомобилу, у Волву су распоредили радаре по цијелој унутрашњости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана