Волво уништио десет нових аутомобила, краном бачени с 30 метара висине ВИДЕО

ГС
Волво уништио десет нових аутомобила, краном бачени с 30 метара висине ВИДЕО

Добијање помоћи у првом сату након повреде углавном је кључно за спашавање живота, а компанија Волво је дала свој допринос.

Тешке саобраћајне несреће резултирају великом штетом која успорава спашавање путника из аутомобила, а тиме се губи драгоцјено вријеме.

Компанија Волво је уз помоћ крана с висине од 30 метара бацила десет нових аутомобила како би омогућила спасилачким тимовима да вјежбају, тестирају, мјере и усаврше своје методе спашавања путника из модерних аутомобила. Иначе се користе аутомобили који претходно заврше на отпаду.

Пад аутомобила с 30 метара симулира тешке саобраћајне несреће попут судара при великим брзинама возила различите величине. Ово је први пут да се Волво одлучио на овакав потез те је задао спасиоцима велики изазов.

Они су аутомобиле искористили за проучавање и мјерење својих метода, праћење потребних притисака, сила, као и времена које свака техника захтијева.

Циљ је приступити и извући путнике из аутомобила што брже, на што бољи начин и што бољим алатима.

Спасилачки тимови су стекли нова искуства јер су нови аутомобили другачији од старих, праве се од другачијих материјала, издржљивији су и чвршћи те представљају нове изазове за спасилачке тимове.

Прикупљене информације ће бити уврштене у детаљан извјештај који ће бити доступан спасилачким тимовима у Шведској, а могуће и у остатку свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана