"Волво" прелази на електричне аутомобиле

Срна
"Волво" прелази на електричне аутомобиле

СТОКХОЛМ - Шведски "Волво", који је у кинеском власништву, саопштио је да до 2030. године планира да пређе на продају само електричних аутомобила да би искористио предности тржишта које убрзано расте.

Сви остали модели са моторима са унутрашњим сагоријевањем, укључујући хибриде, биће постепено избачени из понуде, саопштила је ова компанија.

"Нема дугорочне будућности за аутомобиле са моторима са унутрашњим сагоријевањем", изјавио је Хенрик Грин, шеф одјељења за технологију, пренијела је агенција ДПА.

Он је рекао да је 2030. година одабрана под утицајем снажне потражње за електрификованим аутомобилима у претходним годинама и "чврстог увјерења да је тржиште возила са моторима са унутрашњим сагоријевањем у опадању".

"Волво" је прошле године представио свој први потпуно електрични модел, а ове седмице ће приказати свјетској јавности још један аутомобил са погоном на електричну енергију.

Компанија жели да до 2025. године половину њене глобалне продаје чине аутомобили са електричним погоном, а остатак модели са хибридним погоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана