Вирус корона оборио цијене: Ферари В12 приступачнији од Тојоте

ГС
Вирус корона оборио цијене: Ферари В12 приступачнији од Тојоте

Вриједности супераутомобила на тржишту модерних класика, управо су почеле падати, а један од најбољих индикатора јесте цијена за коју је продан врхунски Ферари 550 Маранела.

Наиме, путем аукцијске странице “Бринг а траилер”, купац је овај модерни класик добио за тек 110.000 долара.

Дакле, вијест да ће балон, тачније невјероватан раст цијена модерних класика што су сви најављивали једном пући, управо се догодио.

Тако се конкретни Феррари 550 Маранело из 2000. године с 5,5-литреним  В12 атмосферцем од 485 KS и 568 Nm упарен с ручним мјењачем није ни приближио очекиваној цијени од 170.000 долара (колико су досад вриједили на тржишту, у минт стању и с мало километара).

Тако је испало да је цијеном сада дошао на ниво на којој тренутни власници мијењају Тојоту Супре 2ЈЗ Mk IV.

Очигледно је вирус корона који влада свијетом направио своје зауставивши и тржиште спортских модерних класика које је досад биљежило галопирајући раст цијена бројних модела.

Неки продавачи сад немају избора те пошто-пото "извлаче" уложено снажним спуштањем цијена, што пак погодује онима којима су жељени модели постали прескупи због високих цијена.

Углавном, никад није било повољније добити Фераријев велики Гран Турисмо којег покреће В12 атмосферац упарен са 6-степеним ручним мјењачем с чувеном хромираном куглом.

Посебно зато што се Маранело нудио искључиво с "мануалцем" прије почетка "Single Clutch" ере и "ушки" иза управљача које је Феррари упаковао у причу "возите с осјећајем попут возача Ф1".

Конкретни ауто који до 100 km/h стиже за 4,5 секунди и вози до 320 km/h прешао је тек 32.000 километара у 20 година и у сјајном је творничком стању...

На концу, питање је какво је то вријеме дошло гдје једна, Тојота, вриједи више од расног италијанског В12 болида из Модене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана