Туарег В8 одлази у историју послије само годину дана

Г.С.
Туарег В8 одлази у историју послије само годину дана

Туарег В8 , луксузни СУВ са ваздушним огибљењем и моћном дизел машином коју дијели са моделом Бентлеy Бентаyга, одлази у легенду и то након само годину дана тржишног егзистирања.

Шта каже Волксваген група у прес материјалу? Па, баш и не објашњава конкретно разлоге који стоје иза ове одлуке. Сигурни смо да то нема везе с продајом, па ни емисијом, а паралела коју можемо да повучемо је она са моделом БМW М50д qуад-турбо. Чини се да су велики моћни дизели једноставно забрањени на глобалном плану.

Знамо да су дизел мотори лоши за животну средину и здравље људи, али такође је чињеница да су њемачке премијум марке уложиле стотине милиона евра у развој дотичних агрегата, који вјероватно нису "прљавији" од В6 ТДИ или 40д, који остају у игри.

У сваком случају, ВW Тоуарег В8 Ласт Едитион ће бити ограничен на 400 примјерака, а сви ће бити продавани у Њемачкој, с ценама које стартују од 104.361 евра.

Примјењени третман је прилично нов. Купци ће добити Р-Лине пакет с црним точковима и тримом, што сви В8 модели већ имају. Може се наручити у готово свакој боји, али ручке врата и ретровизори у било којој варијанти остајају црни. "Ласт Едитион" ознака почива на Б стубу, и служи за идентификацију сваког појединачног модела.

Што се 4,0-литарског ТДИ мотора тиче, у моделу ВW Тоуарег В8 он испоручује 421 кС и импресивних 900 Нм максималног обртног момента, доступног већ при 1.250 о/мин. Док се Волксwаген В6 Тоуарег не разбацују брзином, В8 је више него солидан с убрзањем до "стотке" за 4,8 секунди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана