“Тротинет лудило” се шири свијетом

B92
“Тротинет лудило” се шири свијетом

Појавили су се готово ниоткуда и за веома кратко вријеме постали невјероватно брзорастући тренд у цијелој Европи и свијету. У Берлину их на улици можете наћи на сваком ћошку, активирати путем аликације и, за мале паре, возити колико хоћете…

До коликих размјера је довело “тротинет лудило” довољно сликовито говори чињеница да су ИФА сајму технике, који се управо одржава у Берлину, своје електричне бицикле и тротинете представили један Масерати, Кацвасаки, Џип и Фијат.

Да ли је баш овај тротинет један од нових “500” модела које ће се производити у Крагујевцу - није нам познато, тек у питању су савремени електрични двоточкаши веома атрактивног дизајна.

Бицикли дјелују веома робусно и издржљиво (Масрати и други Кавасаки може и да се преклопе на пола, као некада на овим просторима популарна Рогова “поника”), док тротинети дјелују као да имају нешто више у односу на оне које свакодневно виђамо (амортизери код Масератија) на улицма.

У питању су ребрендирани производи хонгконгшке компаије Асиа Кингстон, која сарадњом са познатим произвођачима аутомобила, али и дизајнерима као што су Pininfarina и Momo Design, крчи пут до европског и свjетског тржишта.

Како смо сазнали на штанду, када постану доступни у Европи, ови двоточкаши би требало да се продају о ценама сличним онима какве има већ доступна конкуренција (црни модел Jeep у Азији кошта нешто више од 1.000 евра).

Међутим, осим тврдње да батерије нуде солидну аутономију и чињенице да бицикли користе мијењаче реномиране јапанске компаније Shimano, друге детаље, на штанду нисмо могли да добијемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана