“Тојоти пријус PHV 2019” потврђена традиција лидерства у технолошким иновацијама

Агенције
“Тојоти пријус PHV 2019” потврђена традиција лидерства у технолошким иновацијама

“Тојота пријус” је оригинални свјетски хибридни аутомобил, с традицијом лидерства у високотехнолошким иновацијама која траје више од 20 година.

Плаг-ин верзија нуди купцима два аутомобила у једном. Први је софистицирани, потпуни хибридни погон који остварује изузетно малу штетну емисију од 1,3 л на 100 км и 28 г/км угљен-диоксида (WLTP циклус).

Истовремено нуди право, потпуно електрично ЕВ искуство у вожњи са ЕВ дометом до 45 км у свакодневним околностима с максималном ЕВ брзином од 135 км на сат.

Изузетно мала емисија и посебне ЕВ могућности у вожњи које нуди “пријус плаг-ин” резултат су врхунских технологија јединствених у линији “Тојотиних” модела.

“Пријус плаг-ин” је опремљен топлотном пумпом која користи топлоту изван аутомобила, што доводи до повећаног степена ефикасности у поређењу с традиционалним гријачима који генеришу топлоту из мотора или са електричних гријача.

Уз то, приликом пуњења, систем гријања батерија загријаће ћелије до ефикасне радне температуре, што ће омогућити да се и снага батерије и ефикасност одржавају на нивоу довољном да се минимализује утицај хладног времена на домет приликом ЕВ вожње.

Коначно, велики соларни панел који генерише електрицитет за напајање батерије хибридног система још увијек остаје јединствен у овом сегменту.

У зависности од временских услова, соларно пуњење може повећати домет до пет километара дневно, што је једнако отприлике 1.000 км потпуно електричне вожње годишње.

Од свог лансирања у септембру 2016. године, више од 1.700 “тојота пријус плаг-ин” хибрида продато је са соларним панелом, што сада представља отприлике 1.700.000 км годишње генерисаних сунцем.

Нови “пријус плаг-ин хибрид 2019” знатно је повећао функционалност. Сада су укључена сједишта за пет путника, промјеном са конфигурације од два сједишта позади на треће средње сједиште, које доноси висок ниво комфора.

Уз повећање капацитета сједења, нови “пријус плаг-ин хибрид 2019” добио је и виши ниво опреме, с потпуно црним детаљима унутрашњости који су замијенили бијеле апликације.

Коришћење нових материјала такође нуди осјећај вишег нивоа квалитета унутрашњости.

Поред свих ових побољшања унутрашњости, спољни изглед је такође унапријеђен. Нови “пријус плаг-ин хибрид 2019” биће доступан у новој металик црној боји “galaxy black” и с новим 17-инчним наплацима од лаке легуре који су у понуди као опција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана