Теслин Модел Y се запалио током вожње, возач се успио спасити

Kliks
Foto: Printscreen

Запаљења Теслиних електричних аутомобила су ријетки случајеви, али се ипак још увијек догађају. Примјер је инцидент који се догодио у Канади.


Власник Теслиног електричног кросовера Модел Y је возио свој аутомобил када је добио упозорење на грешку, потом је возило изгубило снагу, појавио се дим, а онда и ватра. Возач је рекао да није имао другог избора осим да разбије прозор и побјегне из возила.

Инцидент се догодио у Ванкуверу у Канади, а аутомобил је изгубио снагу и угасио се. Недуго након тога, у унутрашњост аутомобила је почео улазити дим, а возач је био приморан да напусти возило. У томе је успио уз одређене протешкоће, јер се врата нису отварала.

"Врата се нису могла отворити, нити сам могао спустити прозоре. Стога сам ударио ногом у прозор, изашао из аутомобила и позвао помоћ", изјавио је власник аутомобила идентифокован као Јамил Јута.

Он је власник Теслиног Модела Y осам мјесеци.
Иначе, Теслини аутомобили имају систем отварања врата у случају нестанка електричне енергије, међутим, Јутха није знао како га користити, а на њега је утјецала и опасна ситуација у којој му је био угрожен живот.

"Појавило се упозорење ерор, ерор, ерор. Мој аутомобил се почео димити, батерија је отказала, не знам шта се догодило. Одједном се батерија почела димити, а аутомобил се запалио. Цијели аутомобил је у пламену", рекао је Јута док га је један од очевидаца снимао.

Теслини аутомобили се ријетко запале, али ипак има таквих случајева. Неки кажу да медији не требају обраћати превише пажње на то јер аутомобили с конвенционалним моторима "горе сваки дан". Ипак, електрични аутомобили су прилична новост за многе, тако да се инциденти не превиде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана