“Тесла” повлачи 285.000 возила са кинеског тржишта

Срна
“Тесла” повлачи 285.000 возила са кинеског тржишта

ПЕКИНГ - Америчка компанија за производњу електричних аутомобила “Тесла” повући ће више од 285.000 возила са кинеског тржишта, након што су откривени проблеми на програму аутоматског управљања који би могли довести до саобраћајних незгода, саопштила је кинеска Државна управа за регулисање тржишта.

У саопштењу се наводи да ће “Тесла” ступити у контакт са угроженим корисницима како би бесплатно надоградили програм у њиховим аутомобилима на даљину, уз напомену да би до грешке могло доћи на увезеним и домаћим возилима “модел три” и “модел ипсилон”.

“План за повлачење из продаје предат је Државној управи за регулисање тржишта и одлучено је да се од данас поменута возила повуку из продаје”, истиче се у саопштењу.

Из агенције наводе да би због проблема са системом за контролу управљања возачи могли грешком да активирају аутономно управљање, што би довело до наглог убрзања кретања возила и, у екстремним случајевима, до судара, јавља АФП.

Компанија “Тесла” тврди да је поменута контрола, која усклађује брзину са остатком саобраћаја, кључни дио функције за аутономно управљање у електричним возилима.

“Теслини” аутомобили врло су популарни у Кини, гдје се продаје свако четврто возило те компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана