Субару окончао производњу спортског модела БРЗ, стиже насљедник

Г.С.
Субару окончао производњу спортског модела БРЗ, стиже насљедник

Компанија Субару је саопћила да више не прима наруџбе за свој БРЗ спортски купе.

Субару је производио БРЗ дуже од осам година, али је томе дошао крај. Они који желе купити овај аутомобил моћи ће то учинити до истека постојећих залиха у салонима, али специјалне конфигурације неће бити могуће.

Ова информација вјероватно значи и крај за производњу готово идентичног Тојотиног модела ГТ86 који се производио на истој производној траци у Субаруовој фабрици у Гунми у Јапану. Ипак, на Тоyотиној јапанској интернет страници су наруџбе још увијек могуће.

Насљедник два модела се очекује сљедеће године, што значи да Субару и Тојота настављају своју сарадњу. Тај аутомобил ће покретати 2,4-литарски четвероцилиндрични мотор с турбопуњачем који развија 252 КС и који Субару користи на америчком тржишту.

Тоyота ће нови модел продавати уз ГР Супру и ГР86, док име Субаруове верзије засад није познато.

Двојац ће бити базиран на потпуно новој платформи која мијења досад кориштену Субаруову платформу. Неки извори тврде да ће то бити Тојотина ТНГА платформа јер подржава погон на стражњим точковима.

Очекује се и значајно освјежење дизајна, као и побољшање унутрашњости укључујући материјале и инфотаинмент систем. Такођер, могуће је да ће бити више простора за ноге путника на стражњим сједиштима како би се унаприједила практичност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана