Стижу тротинети с Мерцедес-Бенз звијездом

Агенције
Стижу тротинети с Мерцедес-Бенз звијездом

Штутгарт - Мерцедес-Бенз је на недавном Сајму аутомобила у Франкфурту без много помпе објавио да улази у бизнис електричних тротинета.

Са урбанизацијом у порасту, већина рута које људи прелазе на дневном нивоу спадају у категорију “микромобилности” и самим тим су главни кандидати за коришћење бицикала, скутера и електричних тротинета.

На примјер, у Сједињеним Државама, отприлике 60 одсто свих рута је од осам километара или мање.

Матична компанија Даимлер саопштила је да ће први електрични тротинет лансирати почетком 2020.

Произвођач аутомобила није пружио детаље о аутономији, цијени или било коју другу информацију, преноси ПЦ Пресс.

Оно што се зна је да се компанија удружила са швајцарском компанијом Micro на овом пројекту која се специјализовала за електрична возила, а нама је позната по симпатичном маленом аутомобилу Microlino.

Електрични скутер биће ко-брендиран, са Micro логотипом и Мерцедес-Бенз звијездом. Тачније, њемачка компанија електрични тротинет убраја у EQ дио породице. Ознака EQ представља електричне аутомобиле ове марке – од којих је први био електрични кросовер AQC. Асортиман EQ ће на крају обухватити мали аутомобил WQA, производни електрични комби EQV и EQS седан концепт који је Мерцедес-Бенз већ показао на сајму у Франкфурту.

Како у метрополама гужва буде расла и могућности за проширењем путева буду опадале, људи ће тражити опцију да се изборе са ситуацијом. Произвођачи аутомобила пажљиво прате трендове и мобилност свих врста. Судећи по растућем тренду у сектору микромобилности, сигурно је да ће електрични тротинети тек доживjети своју експанзију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана