Стигла нова италијанска звијер

Г.С.
Стигла нова италијанска звијер

Нови суперспортски Масерати ће моћи да се наручи са твин-турбо В6 мотором, али и у верзији са електричним погоном, чиме је италијански произвођач показао да иде у корак са временом.

Ипак, МЦ20 не дијели дизајн концепта из 2014, а и име је другачије, али нема сумње да је ријеч о изузетном спортском аутомобилу који је био потребан Масератију како би освјежио своју понуду, с обзиром да већ неко вријеме из те куће није стигао нови модел.

Осим тога, МЦ20 ће добро доћи компанији и на маркетиншком плану - да погура помало посусталу продају овог бренда.

Као што смо већ напоменули, Масерати се опредијелио за двије погонске опције - конвенционалну, са В6 мотором, и савремену, коју покреће електромотор.

На тај начин ће задовољити "стару гарду" која сматра да спортски аутомобили морају да имају бензинску погнску јединицу, али и оне који су се већ преоријентисали на електрични погон.

Што се тиче бензинца, у питању је потпуно нови 3.0 твин-турбо В6 са 630 КС (463 кW) и 730 Нм. Мотор је упарен са 8-брзинским аутоматизованим мењачем са дуплим квачилом уз чију помоћ МЦ20 убрзава из места до стотке за само 2,9 с, док је максимална брзина 325 км/х.

Масерати се похвалио да је нови мотор у потпуности развијен у тој компанији, без помоћи са стране, и да су приликом пројектовања коришћене идеје из Формуле 1.

Каросерија возила је израђена од лаких материјала, па МЦ20 има масу од око 1.500 кг.

Масерати није открио спецификације електричне верзије, али јесте перформансе овог аутомобила.

МЦ20 на струју 0-100 км/х стиже за свега 2,8 с, док је максимална брзина нешто мање у односу на бензинац и износи 310 км/х.

У италијанском произвођачу тврде да електрични МЦ20 може да пређе до 323 км са пуним батеријама.

Нови суперспортски Масерати у продајне салоне стиже 2021, по цени од 210.000 долара.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана