Стигао “Т-Roc” са отвореним кровом

Агенције
Стигао “Т-Roc” са отвореним кровом

Дуго најављивани кросовер-кабрио имаће свјетску премијеру у септембру на франкфуртском ауто-салону.

Док многи велики произвођачи аутомобила избацују кабриолете из своје гаме због неисплативости, “Фолксваген” се ипак осмјелио да понуди купцима нови модел са отвореним кровом. Умјесто да за кабрио верзију изабере неки од класичних путничких аутомобила, њемачки ауто-гигант одлучио је да као основ за нови кабриолет послужи компактни кросовер “Т-Toc”, рачунајући да се купци у Европи све више окрећу СУВ/кросовер моделима.

“VW Т-Toc” кабриолет јесте базиран на стандардном моделу “Т-Toc”, али су извршене значајне дизајнерске и конструктивне модификације. Тако је међуосовинско растојање повећано за 37 мм, а укупна дужина возила за 34 мм. Карактеристично за кабриолете, аутомобил умјесто четвора има само двоја врата, а каросерија је додатно ојачана како би био надомјештен недостатак чврстог крова.

“Фолксваген” тврди да се покретни платнени кров спушта или подиже за свега девет секунди, а обје операције могу се изводити и док је ауто у покрету, али само при брзинама до 30 км/час. Данак уживању у вожњи са вјетром у коси платио је пртљажни простор који је у односу на стандардни “Т-Toc” смањен за 161 литар и код кабриолета износи 284 л.

Купцима ће у почетку бити на располагању двије моторске опције. Базични бензинац је троцилиндарски 1,0 TSI са 115 КС (85 kW), а ту је и 1,5 TSI са четири цилиндра и 150 КС (110 kW). Снажнији модел ексклузивно долази са седмостепеним аутоматиком са дуплим квачилом, док је троцилиндраш упарен са шестобрзинским мануелним мјењачем.

У понуди ће бити два дизајнерска пакета, “Style” и спортскији “R-Line”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана