Стигао је нови Ренџ Ровер: Пета генерација британског племства

ГС
Foto: Илустрација

Нови највећи, најлуксузнији и најскупљи модел из понуде Ленд Ровера и у петом издању нудит ће се са краћим и дужим међуосовинским растојањем.

Након подужег чекања један од најпознатијих луксузних СУВ модела свих времена дошао је до свог петог издања, а нови Ренџ Ровер заснован је на Ланд Роверовој МЛА платформи с којом ће богата клијентела широм свијета и овај пут моћи да рачуна на два међуосовинска растојања уз која ће се луксузно опремљена кабина моћи конфигурирати са четири, пет или седам сједишта.

Без обзира на међуосовинско растојање, каросерију новог Ранге Ровера красе изузетно чисте линије без сувишних детаља, што је на крају помогло и остварењу импресивно ниског коефицијента отпора зрака за овакву врсту аутомобила.

Међу многобројним "посластицама“ које Ренџ Ровер сврставају у категорију најлуксузнијих и најудобнијих СУВ-ова свакако је и зрачни адаптивни овјес с електронски контролисаним стабилизаторима који за „пеглање“ неравнина испод точкова и прилагођавање управљачког система преко обје осовине поред камера користи и навигациони систем.

Купци у Европи моћи ће да бирају између много погонских опција које укључују турбобензинске, турбодизелске и двије плуг-ин хибридне верзије. На врху понуде је 4,4-литарски битурбо В8 мотор који развија 525 КС, а погон преко обје осовине и аутоматски мјењач дио су стандардне приче сваког Ранге Ровера без обзира на опрему и одабрани мотор.

Први Ренџ Ровери до својих би купаца требали стићи почетком прољећа наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана