Шкодина возила долазе са новином

ГС
Foto: Илустрација

Чешки произвођач аутомобила је развио нову услугу која је намјењена олакшавању паркирања у разним европским земљама.

Pay to Park корисницима омогућава коришћење апликације произвођача аутомобила или инфотаинмент система возила за приказ опција паркирања, преглед трошкова и практично плаћање.

Након успјешне пилот фазе у Швајцарској, услуга је сада доступна и у Њемачкој, Аустрији, Белгији, Данској, Финској и Норвешкој. Према Шкоди, ускоро ће услиједити још осам земаља - Француска, Мађарска, Исланд, Италија, Холандија, Словенија, Шпанија и Шведска, прије него што услуга буде уведена у другим европским земљама 2023., пише Ревија ХАК.

Купци могу да користе Pay to Park путем апликације MySkoda на свом паметном телефону или путем тренутних Amundsen и Columbus infotainmentсистема.

Апликација у аутомобилу сада је доступна за серије модела Fabia, Kamiq, Scala, Octavia, Karoq, Superb i Kodiaq. Предуслов за коришћење услуге је активан Škoda Connect  рачун и активиран даљински приступ возилу, наводи се у саопштењу произвођача аутомобила. Чим се подаци о плаћању сачувају у апликацији и услуга се активира, може се одмах користити и на инфотаинмент систему те приказује паркинг мјеста на којима можете платити онлине.

Када стигне на паркинг, возач тада може да одабере вријеме паркирања и по потреби га продужи путем апликације. Плаћање се врши онлине на крају процеса паркирања, преноси "АутоБлог".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана