Стиже нова Fabia

Agencije
Стиже нова Fabia

Ове године Шкода је избацила нови модел Scala, нове генерације "перјанице" Superb и најпопуларнијег модела Octavia, најављен је и нови Rapid, а сада и нова Fabia.

Главни адут у компактној класи ће се на тржишту појавити 2021. године.

Актуелна генерација Fabia-e на тржишту је од 2014. године, а четврто издање се сели на нову платформу која нуди атрактивнији изглед и савремене технологије и модерне погоне.

Као што је случај са свим Шкодиним моделима, и Fabia ће да дијели основу са "браћом" из редова других брендова VW групе – VW Polom, Audijem А1 и Seat Ibiza-om, који су базирани на MQB А0 платформи.

Што се тиче изгледа, Fabia ће добити шири траг, истакнутија крила, модерне ЛЕД фарове и задња светла, те најновији Шкодину дизајнерску линију инспирисану кристалима.

Нова Fabia ће имати и даље релативно високу линију крова на задњем дијелу возила, које би требало да нуди приближно исти путнички простор, како не би ушла у сегмент у којем се однедавно налази Scala.

Што се тиче ентеријера, у центру пажње ће свакако бити мултимедијалне технологије – Шкодин МИБ 3.0 мултимедијални систем, 6,5 и 9,2-инчни екране, дигитална контролна табла...

За погон ће бити задужени већ стандардни агрегати – 1,0-литарски TSI троцилиндарски турбо-бензинац у варијантама са 95 и 115 KS ће замијенити стари 1,2 TSI који је у понуди у актуелној верзији, потом 1,5-литарски TSI са 150 KS, наравно хибридни систем, а видјећемо да ли ће у понуди бити и дизел мотор.

Са новом генерацијом очекује се и раст почетне цијене Шкоде Fabia – на око 15.000 евра за основну верзију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана