Шкода промовисала видео на којем хеликоптер слеће на Kodiaq

ГС
Шкода промовисала видео на којем хеликоптер слеће на Kodiaq

У Младој Болеслави у Чешкој снимљен је видео којим је Шкода подсјетила на "златно доба" аутомобилистичке емисије Топ Гир.

У то вријеме је некадашњи водитељ Џереми Кларксон је био за управљачем Шкодиног модела Yeti, првог СУВ-а чешког произвођача, како би се показала његова чврстоћа и издржљивост. 

Сцена је снимљена у Квасинију, а екипа Топ Гира је на кров аутомобила поставила платформу од 100 кг на коју је потом слетио хеликоптер тежак 600 кг.

Сада је Шкода извела сличну "акробацију", а у главној улози је био недавно освјежени Kodiaq.

Истина, некадашња екипа Топ Гира је сцену снимила на спектакуларнији начин јер је хеликоптер слетио на Yetiјев кров док је аутомобил био у покрету, а Kodiaq је овог пута стајао у мјесту. На кров је постављена челична структура због подједнаке расподјеле тежине, а плетформа је направљена од дрвених дасака.

Црвени хеликоптер Робинсон Р22, који кошта око 325.000 долара, тежак је 622 кг, а на Kodiaq се спустио без проблема. То се догодило у Шкодином дому у Младој Болеслави.

Што се тиче Kodiaqа, СУВ је освјежен прије неколико мјесеци, а спортска РС верзија је добила матрикс ЛЕД свјетла и 2,0-литарски бензински мотор, преноси портал Кликс. 

Модел носи име по највећем смеђем медвједу, а овај СУВ с три реда сједишта је доступан и у елегантнијој ГТ верзији с купеовском линијом крова која се продаје само у Кини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана