Вијетнамци за 60 дана направили Ферари 488 ГТБ "домаће производње" ВИДЕО

Кликс
Вијетнамци за 60 дана направили Ферари 488 ГТБ "домаће производње" ВИДЕО

Многи не могу приуштити скупоцјене аутомобиле попут Ферарија, али то није зауставило групу ентузијаста из Вијетнама да остваре своје снове.

Неке афтермаркет компанијe праве реплике скупоцјених аутомобила, неке су боље, неке лошије, а недавно смо видјели преправљени Pontiac Fiero који личи на Ферари Ф40 и кошта 25.000 долара

Група вијетнамских ентузијаста је реализовала свој пројект те је направила властити Ферари 488 ГТБ помоћу плексигласа и мотора.

Иста група је прошле године направила картонску реплику Bugatti Chironа, али је нови прокет "квалитетнији" јер је базиран на челичном раму и направљен од плексигласа те композитног љепила. Каросерија је лакирана у црвену боју, а "вијетнамски Ферари" чак има и функционална свјетла.

Док су линије каросерије респектабилно реплициране, перформансе су и више него скромне. "Прави" Ферари 488 ГТБ покреће 3,9-литарски twin-turbo V8 мотор, док реплика има мотор на водено хлађење који је кориштен за водену пумпу на фарми.

Реплика нуди мјесто за двије особе, арматурна плоча је израђена од дрвета, а овај аутомобил има уграђено озвучење и ручицу мјењача.

Вијетнамци су имали буџет од 1.000 долара, а пројект су завршили за само 60 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана