САРД-ова ограничена верзија Тоjоте GR Supre развија 500 коњских снага

Кликс
САРД-ова ограничена верзија Тоjоте GR Supre развија 500 коњских снага

Јапански тjунер и тркаћи тим САРД представио је своју верзију Тоyоте GR Supre.

Четврта генерација Тоjотиног модела Супра била је једна од најпопуларнијих међу тунерима у афтермаркет хисторији, тако да није чудно што су тунери заинтересовани и за потпуно ногу А90 GR Supre. неколико модифицираних ГР Супри је представљено на овогодишњем виртуелном СЕМА360 схоwу укључујући невјероватну "дрифт машину" са 1.030 КС која уништава гуме.

Сада је јапански тунер и тркаћи тим САД представио свој приступ GR Supri, унаприједио је њен дизајн и повећао снагу њеног мотора. САРД је био први јапански произвођач који је учествовао на утрци 24 сата Ле Манса, а тренутно се такмичи у Супер ГТ ГТ500 класи.

У поређењу са стандардним моделом, GR Supra има агресивни бодy кит због којег је шира за 3,14 инча. Предњи усисници зрака су већи, а додани су нови вентилацијски отвори на поклопцу мотора и предњим блатобранима. Због ширих блатобрана стражњи крај изгледа мишићавије, а и стражњи браник је добио веће вентилацијске отворе, нови дифузор и веће завршетке издувних цијеви. Суптилни стражњи спојлер комплетира преображај.

Као и стандардни модел, модифицирану GR Supru покреће BМW-ов 3,0-литарски 6-цилиндрични мотор с турбопуњачем, а САРД је својом магијом из њега извукао додатну снагу. Стандардна GR Supra развија 382 КС и 499 Нм обртног момента, док САРД-ова верзија испоручује 493 КС и 685 Нм обртног момента.

Велико повећање снаге је постигнуто уградњом BorgWаrner турбопуњача, ремапирања ЕЦУ јединице, уградње издувног система од титанија и спортског катализатора.

Како повећање снаге утјече на перформансе, засад није откривено, али би модифицирана ГР Супра требала убрзавати од 0 до 100 км/х за мање од 3,7 секунди.

Како би се укротила већа снага, јапански тунер је ојачао шасију, уградио прилагодљиви овјес, моћније Алцон кочнице с предњим клијештима са шест клипова, а ту су и 20-инчне фелге од легура с Бридгестоне Потенза С007А гумама.

Само 20 примјерака ће бити произведено, а сваки ће коштати нешто мање од 120.000 долара. Стандардна ГР Супра кошта најмање 40.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана