Салих Љубијанкић побједник брдске ауто- трке

Срна
Салих Љубијанкић побједник брдске ауто- трке

Власеница - Члан Ауто-мото клуба “Цазин” Салих Љубијанкић укупни је побједник данашње брдске ауто-трке “Власеница 2019”, која је вожена у оквиру шампионата БиХ и Отвореног првенства Републике Српске.

Љубијанкић је након двије вожње на стази дугачкој 5.700 метара, остварио најбоље укупно вријеме од 5:54,133 минута, и поставио властити рекорд на стази у Власеници. Побједник је био за воланом “хонде сивик”.

Друго мјесто припало је Мирославу Јосиповићу из Ауто-мото картинг клуба “Фам Спорт” из Модриче, који је управљао “ладом вестом”, док је трећи у укупном пласману био Марко Вукашиновић из Ауто спорт клуба “Петро Макс” из Новог Сада, који је возио “ситроен саксо”.

Побједник данашње трке у класи “хисторик” је Армин Мујкановић из тузланског Спортског ауто-клуба “Спарк”, Амел Семанић из АМК “Екстра спорт” из Цазина у класи Н2 до 1.600 кубика, Харун Хаџић из АК “Арс рејсинг” из Сарајева у класи Н3 од 1.601 до 2.000 кубика.

У класи Е1-14 до 1.400 кубика побједник је Марко Вукашиновић из новосадског “Петро макса”, у класи Е1-15, од 1.401 до 1.600 кубика, побједник је Дејан Вујасин из Ауто-картинг клуба “Професионал” из Бањакуке.

У класи Е1-16, од 1.601 до 2.000 кубика, побједник је Салих Љубијанкић из Ауто-мото клуба “Цазин”, те у класи Е-17, преко 2.000 кубика, Мирослав Јосиповић из модричког АМКК “Фам спорт”.

У трци је учествовало 28 возача из 14 клубова из БиХ и региона.

Члан организационог тима трке Милош Лакић рекао је новинарима да је такмичење протекло без већих проблема, те да је такмичаре пратило и лијепо вријеме.

“Вјерујемо да је организација била на високом нивоу и да су возачи задовољни условима које су имали на стази”, рекао је Лакић.

У конкуренцији екипа најуспјешнији је био тузлански “Спарк”.

Трка је одржана на дијелу магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, од старта у Романијској улици у Власеници, који се налази на 680 метара надморске висине, до насеља Тугово на 1.004 метра надморске висине.

Организатори трке су Ауто-мото друштво “Власеница”, Ауто-ото савез Републике Српске и Спортски ауто-мото савез Републике Српске, а покровитељ је општина Власеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана