Русија почела с продајом “Путинове лимузине”

Агенције
Русија почела с продајом “Путинове лимузине”

Москва - Руска компанија Аурус, први постсовјетски ултралуксузни аутомобилски бренд, отворила је изложбено-продајни салон у Москви.

Ову марку аутомобила фаворизује руски предсједник Владимир Путин, који је једну од лимузина “аурус” користио током своје прошлогодишње инаугурације за предсједника.

Та лимузина би требало да постане наслиједник лимузина ЗИЛ, које су деценијама превозиле совјетске лидере, наводи агенција Ројтерс.

Циљна група купаца лимузине “аурус”, чија је цијена 18 милиона рубаља (274.000 долара), углавном су клијенти у Сјеверној Африци и на Блиском истоку, али је намијењена и европским и кинеским купцима.

“Очекујемо да се сличан салон отвори у Кини у периоду 2020-2021”, рекао је руски министар за индустрију и трговину Денис Мантуров током церемоније отварања салона у Москви.

Руска држава је у пројекат лимузине “аурус” од 2013. године уложила преко 12,4 милијарде рубаља (189 милиона долара). Возило је произвео Руски истраживачки институт, познат по акрониму НАМИ, у партнерству са руским произвођачем аутомобила Солерс.

На данашњој церемонији представљен је модел лимузине “сенат аурус”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана