Рено продаје своје акције у руском Автовазу

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА- Француска аутомобилска компанија Рено продаће једном руском научном институту свој већински удио у руској компанији Автоваз, саопштено је данас из компаније Рено наводећи да договор подразумијева шестогодишњу опцију за откуп тог удјела.

Рено је западни произвођач аутомобила који је највише заступљен на руском тржишту и посједује 67,69 одсто власништва Автоваза које ће продати руском Централном истраживачком и развојном институту за аутомобиле и моторе, под називом Нами, преноси Ројтерс.

Затварање ових трансакција не подлијеже никаквим посебним условима и сва потребна одобрења су добијена, додаје се у саопштењу компаније Рено и истиче да ће 100 одсто удјела у Реноу Русија прећи у власништво града Москве.

"Данас смо донијели тешку, али неопходну одлуку и чинимо одговоран потез према наших 45.000 запослених у Русији", рекао је извршни директор компаније Лука де Мео и нагласио да је овај потез сачувао учинковитост групе и њену способност да се у будућности врати у Русију у другачијем контексту.

Министарство индустрије и трговине Русије саопштило је да руски удио у Рено групи постаје власништво државе и владе Москве.Наведено је да ће сервисно одржавање аутомобила Рено у Русији обављати Автоваз, преноси РИА Новости.

Рено је у марту саопштио да ће обуставити рад у фабрици због све већег притиска који трпи од почетка сукоба у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана