Рено најављује електрични Меган

ГС
Рено најављује електрични Меган

Нови кросовер на струју Меган Е-Теch Electric у продајне салоне би требало да стигне 2022. године.

Рено је један од пионира "електрификације" на Старом континенту, а његов модел Zoe већ готово читаву деценију спада међу најпродаваније електричне моделе у Европи.

Како би ухватио корак са најновијом генерацијом аутомобила на струју, француски произвођач спрема нови тржишни адут - Меган Е-Теch Electric.

У питању је кросовер возило засновано на прошлогодишњем концепту Меган е-Vision.

Продукцијска верзија је планирана за 2022, а као најаву овог модела Рено је објавио три "тизер" фотографије на којима се виде детаљи спољашњости и путничке кабине возила.

Што се екстеријера тиче, он би требало да буде сличан дизајну концептне верзије из 2020, а фотографије кокпита откривају два дигитална екрана - један који служи као инструмент табла и други који је део мултимедијалног система.

На фотографији задњег дела аутомобила примећујемо нови, модернизовани лого француске компаније који ће до 2024. заменити постојећи на свим моделима Реноа.

Спецификиације продукцијске верзије за сада су тајна, али познато је да је Мегане Е-Теch Electric постављен на CMF-EV механичку платформу коју користи и сестрински Нисан Ariya.

То значи да можемо очекивати батерије капцитета 65 и 90 кWх, док би базична верзија имала један електромотор, највероватније са 215 КС и 300 Нм.

Меган Е-Теch Electric је део нове Рено стратегије назване Новел Ваг, чији је фокус на увођењу нових технологија и "зелене" енергије у аутомобиле, преноси портал Кликс.

Циљ је да 9 од 10 продатих Рено возила у 2030. буде електрификовано (са хибирдним или потпуно електричним погоном), чиме би француски произвођач постао један од "најзеленијих" ауто-брендова у Европи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана