Редизајнирани Ghibli постао је први електрифициран модел Масератија

ГС
Редизајнирани Ghibli постао је први електрифициран модел Масератија

Хибридни Ghibli покреће комбинација дволитарског четвероцилиндарског турбобензинског мотора и 48-волтног хибридног система која у комбинацији производи 335 КС.

Част да буде први модел с којим Масерати улази у свијет хибридних погонских рјешења припала је недавно редизајнираном моделу Ghibli, а у италијанској аутомобилској компанији потенцијалним купцима своје мање троволуменске лимузине сада нуде благу хибридну опцију коју чини дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор (посуђен с полица Алфа Ромеа) и 48-волтни хибридни систем.

Резултат електрификације је комбинованих 335 коњских снага и 450 Нм највећег обртног момента, што је довољно да освјежени Гхибли од 0 до 100 км/х стигне за 5,7 секунди и развије 254 км/х.

Уз подсјећање да хибридни Ghibli има 25 посто мању емисију издувних гасова у односу на верзију коју покреће В6 мотор, у Масератију наглашавају да је и поред батерија у подници лакши од споменуте В6 верзије.

Производња електрифицираног Ghibliја почиње у септембру, а први купци у своје аутомобиле који су с редизајном добили и посљедњу генерацију Масератијевог мултимедијалног система сјест ће крајем октобра.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана