Редизајниран Хјундаи i30 N сада ће се нудити и с аутоматским мјењачем

ГС
Редизајниран Хјундаи i30 N сада ће се нудити и с аутоматским мјењачем

С пакетом освјежења која су у Хјундаију припремили за најснажнији i30 стиже и раније најављен новоразвијени (опциони) аутоматски мјењач са два квачила.

Хјундаи је у фебруару представио редизајнирано издање свог представника у Ц сегменту, а на првим званичним фотографијама показали су сличан посао који су сада урадили и на најснажнијој верзији коју "потписује" њихов Н одјел.

Промјене на каросерији спортског модела i30 N укључују другачије дизајниране одбојнике, редизајнирана кућишта предњих и задњих ЛЕД свјетала и већи дифузор, а редизајнирана је и маска хладњака. "Тачку на и" представљају нове 19-инчне алуминијске фелге.

Фотографије унутрашњости нису објављене, а међу најзначајнијим новостима је увођење у понуду новоразвијеног 8-степеног аутоматског мјењача са два квачила иза чије калибрације стоји N одјел, преноси Klix.

Још увијек се не зна јесу ли у Хјундаију модифицирали ствари испод предњег поклопца гдје се крије дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор који нуди 250, односно 275 КС (у Performance верзији), али се очекује да ће i30 N у комбинацији с аутоматским мјењачем до "стотке" стизати брже од верзије с ручним 6-степеним мјењачем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана