Први Ford Mustang Shelby GT500 на продају за 1.1 милиона $

Agencije
Први Ford Mustang Shelby GT500 на продају за 1.1 милиона $

У октобру, први произведени Ford Mustang Shelby GT500 из 2020. године откотрљао се с монтажне линије, а једнократно издање је издато на аукцији у добротворне сврхе у Барет-Џексон-у за огромних 1,1 милион долара.

Побједник аукције није нико други до Крег Џексон, предсједавајући и извршни директор Барет-Џексона.

Инспирисан сопственим прототипом Shelby EKSP500 из 1968. године, такође познат као Зелени хорнет, GT500 је био обојен у јединствену нијансу електричне зелене боје која тренутно није доступна у Фордовом каталогу.

Да би поново створио ову боју, произвођач аутомобила је комбиновао основни премаз са посебном зеленом бојом која носи назив Candy Apple Green.

"Подносећи овај захтјев, заиста нисам имао појма о каквом се изузетном подухвату радило, али БАСФ и стручњаци за фарбу у Пенскеу отишли ​​су изнад и даље да би се то догодило", рекао је Џексон и додаје да је читав тим у Форду дошао да помогне његовом сну да постане стварност и сртварно је пресрећан.

За оне који не знају, Зелени хорнет из 1968. године био је прототип креиран за тестирање различитих технологија перформанси које су створили Ford и Shelby. Нажалост, возило никада није прешло на производну линију, а веćина прототипова направљених у то вријеме завршила је под дробилицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана