Први човјек Тесле тражи раднике преко Твитера: "Није ме брига да ли сте завршили средњу школу"

Агенције
Први човјек Тесле тражи раднике преко Твитера: "Није ме брига да ли сте завршили средњу школу"

Њујорк - Оснивач Спејс икса и директор компаније Тесла Илон Маск у потрази је за радницима и притом га није брига за степен образовања кандидата.

"Придружите се Одјељењу за развој вјештачке интелигенције у Тесли! Одговараћете директно мени, а састајаћемо се или слати узајамно мејлове/поруке готово сваки дан", написао је Маск на свом Твитер профилу.

Будући да је Маск познат као помало ексцентричан, тражење запослених путем друштвене мреже није изненађујуће, али оно што јесте је потрага за радницима без дипломе.

"Докторат дефинитивно није услов. Није ме брига ни јесте ли завршили средњу школу", написао је шеф Тесле. Умјесто дипломе, произвођач електричних аутомобила тражи неког с "дубоким разумијевањем вјештачке интелигенције" те иако је "образовање небитно", сви кандидати морају да прођу захтијеван тест кодирања, додао је, а потребни су му стручњаци за вјештачку интелигенцију како би развијали аутономна возила у Тесли.

Ово није први пут да Илон Маск изјавио да факултетска диплома заправо није важна. "Ако је неко завршио тежак факултет, то може бити индикација да ће та особа бити способна да учини велике ствари, али то није нужно као што нам показују људи попут Била Гејтса, Лерија Елисон или Стива Џобса. Они нису дипломирали, али ко год да добије прилику да их запосли, то би била одлична идеја", рекао је 2014 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана