Прве фотографије: Нови Kia Sorento

Agencije
Прве фотографије: Нови Kia Sorento

Корејски произвођач објавио је прве званичне фотографије нове генерације SUV-а Sorento уочи премијере заказане за женевски салон аутомобила.

Фотографије откривају знатно другачији дизајн спољашњости у односу на претходника, али и велике промене у унутрашњости SUV-а.

На предњем делу возила доминира нова маска хладњака и велики отвор за ваздух на бранику. Маска и фарови су уоквирени тако да чине јединствену стилску цjелину, а посебан печат предњем дијелу возила дају LED фарови и дневна свјетла.

Позади се издвајају дводелна LED стоп свjетла, широко исписани назив модела, као и кровни спојлер и хромирани детаљи на доњем делу браника.

Киа наводи да нови Sorento има дуже међуосовинско растојање у односу на актуелну генерацију, док су предњи и задњи препусти каросерије скраћени. Поглед са стране открива специфично дизајнирани "C" стуб, са детаљем који подсјећа на ајкулино пераје.

У путничкој кабини доминирају премијум материјали, укључујући кожни ентеријер, барем када је ријеч о богато опремљеној верзији приказаној на првим фотографијама.

На врху централне конзоле смјестио се 10-инчни екран мултимедијалног система, док је уместо класичних аналогних инструмената уграђена дигитална табла. Њен изглед се може по жељи мењати, па возачи навикнути на аналогне инструменте могу да изаберу њихов визуелни приказ на екрану.

Киа за сада није открила спецификације погонских јединица, али је познато да ће моторизација обухватити и хибридну опцију сличну као код модела Kia Optima Hybrid за 2020.

Више детаља биће познато почетком марта, када ће се на Сајму аутомобила у Женеви одржати премијера новог Sorenta.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана