Прве фотографије: Нови Цитроен Ц4

ГС
Прве фотографије: Нови Цитроен Ц4

Цитроен је објавио званичне фотографије нове генерације свог компактног модела, уочи премијере заказане за 30. јун.

Као што је и најавио, француски произвођач је нови Ц4 прекомандовао у кросовер сегмент и практично је у једном возилу објединио наслједнике угашеног хечбека Ц4 и кросовера Ц4 Цацтус.

Љубитељи возила марке Цитроен за сада могу да уживају само у фотографијама новог модела, с обзиром да су технични детаљи остављени за онлајн премијеру која ће се одржати последњег дана јуна. Ипак, компанија је открила да ће се нови Ц4 правити и у чисто електричној варијанти, која ће се продавати под ознаком е-Ц4.

На основу првих фотографија, види се да нови модел није класичан кросовер, већ да има облик купе-кросовера.

Ова каросеријска форма, зачета међу премијум произвођачима, полако се шири и на мејнстрим компаније, па је тако Рено пре пар година представио модел Аркана, а Фолксваген недавно модел Нивус.

Цитроен ни овог пута није изневерио очекивања када је у питању дизајн аутомобила, с обзиром да нас је француски произвођач одавно навикао на моделе са неуобичајеним стилским решењима.

Доста котроверзе изазваће како изглед предњег, тако и дизајн задњег дијела возила, са специфичним рјешењима светлосних група. Ипак, нема сумње да ће се пролазници окретати на улици за овим аутомобилом.

Још интересантније је што ће Цитроен, поред конвенционалних верзија, понудити купцима и потпуно електрификовани Ц4.

Цитроен е-Ц4 је део надолазеће "електричне офанзиве" компаније, с обзиром да је у плану да до краја године буде лансирано пет електричних модела, кажу у тој компанији.

Више детаља о новом Ц4 и е-Ц4 биће познато крајем овог мjесеца.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана