Продаја електричног VW модела би могла да касни годину дана

Agencije
Продаја електричног VW модела би могла да касни годину дана

Тест возачи електричног Volkswagena ID.3 пријављују и 300 грешака дневно на овом возилу.

VW је још 2019. објавио да наставља са производњом свог модела на струју ID.3 упркос озбиљним проблемима са софтвером у том аутомобилу. Међутим, како пише Манагер Магазин, ови пропусти могу присилити њемачког произвођача аутомобила да одустане од лансирања продаје ID.3, заказаног за ово љето.

Такође се тврди да бројни тест возачи аутомобила пријављују и до 300 грешака дневно.

Изгледа да проблеми потичу од основне структуре софтвера ID.3, који је развијен "пребрзо", наводи њемачки часопис позивајуćи се на саме Volkswagen стручњаке.

У извјештају се тврди да више од 10.000 техничара напорно ради у покушају да ријеши ове проблеме, што на крају може довести чак до одлагања лансирања аутомобила на тржиште и до годину дана.

Наравно, свако такво кашњење могло би се показати врло скупим за Volkswagen, коме је потребно да се ID.3 што пре појави на улицама и путевима, како би испунио нове, строже емисионе циљеве када је ријеч о европској флоти ВW аутомобила.

У децембру 2019. години "Манагер Магазин" је извијестио да ćе ови пропусти довести до тога да ćе бити комплетирано 20.000 примерака Волксwагена ИД.3 без комплетног софтверског пакета, што значи да ćе тимови или инжењери морати мануелно да рјешавају проблем у пост-продукцији.

ИД.3 је први Волксwагенов продукцијски електрични аутомобил заснован на МЕБ механичкој платформи за електрична возила, која треба да буде основа за чак 27 модела на струју до краја 2022.

Основна варијанта ID.3 продаваће се по цијени испод 30.000 евра у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана