Премијера: Шкода Каrоq за 2022.

Г.С.
Foto: Принтскрин

Чеси су освјежили свој популарни СУВ.

Шкодин адуст у компактном СУВ сегменту, модел Каrоq, претрпио је редизајн након четири године на тржишту и пола милиона продатих примјерака.

Извршене су мање козметичке промјене и одређена механичка унапређења, али моторизација је мање-више одстала непромијењена.

Када је ријеч о спољашњости, промјене су минималне и највише уочљиве напред, где су рестилизовани фарови сада доступни и са фулл-ЛЕД Matrix технологијом.

Дискретно је промијењен и дизајн маске хладњака и браника.

Посматрано са стране аутомобил изгледа непромијењено, ако не рачунамо нове алу фелне које су доступне у димензијама од 17, 18 и 19-инча.

Штоп свјетла су такође нешто другачијег облика у односу на модел пре редизајна, као и задњи браник.

Купцима ће као и да сада на располагању бити SportLine варијанта са својим естетским специфичностима, укључујући црне украсне детаље високог сјаја, затамњена стакла и стандардне 18-инчне точкове (19-ице су доступне као опција).

У Шкоди наводе и да је рестилизовани Кароq за нијасну дужи од претходника (+8 мм), па укупна дужина возила износи 4.390 мм. Међуосовинско растојање код модела са предњим погоном је 2.638 мм, док је код верзије са погоном 4x4 размак између осовина 2.630 мм.Стандардна запремина пртљажника је 521 л, а по потреби се може повећати обарањем наслона задњих седишта на 1.630 л.

Шкода купцима нуди и опциона VarioFleh сједишта захваљујући којима се базична запремина пртљажног простора повећава на 588 литара, а максимална на 1.810 л.

Дигитална инструмент табла дијагонале 8 инча сада је стандардни дио опреме, а на располагању је и већи дисплеј од 10,25 инча.

Томе треба додати и централни екран унапређеног мултимедијалног система од 9,2 инча. Систем подржава Android Auto и Apple CarPlay начине повезивања са смартфон уређајима.

Рестилизована Шкода Каrоq може се наручити са до 9 ваздушних јастука и широком лепезом активних система безбједности.

Моторизација се састоји од бензинаца и дизелаш.

Основни бензински мотор је троцилиндарски 1.0 ТSI са 110 КС (81 кW), повезан са 6-брзинским мануелним мјењачем.

Коме то није довољно може да изабере 4-цилиндарски 1.5 ТSI са 150 коњских снага (110 кW) и да бира између поменутог мануелног и 7-степеног DSG мjењача са двоструким квачилом.

У врху бензинске понуде је 2.0 ТSI који прозводи 190 КS (149 кW). Овај мотор доступан је искључиво са DSG мјењачем и погоном 4x4.

На задовољство многих, Шкода се још није одрекла дизелаша, па се Кароq може наручити и са 2.0 TDIагрегатом у двије варијанте снаге. Слабији производи 116 КS (85 кW), а јачи 150 КS (110 кW).

И код дизелаша избор преносног система састоји се од мануелца и DSG мJењача

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана