Потпуно нова Лада Нива стиже 2024. године

ГС
Потпуно нова Лада Нива стиже 2024. године

Лада је најавила потпуно нови компактни теренац Нива током Сајма аутомобила у Москви, а сада је стигло обећање руског произвођача да ће продукцијски модел дебитовати 2024. године, шест година након премијере концепта.

Руси вјерују да ће нова Нива "отворити нове хоризонте за бренд" те да ће помоћи у ширењу присуства на тржиштима изван Русије.

Руска компанија је објавила једну скицу Ниве која ће бити један од четири нова модела планирана у периоду до 2025. године.

Лада ће наставити "своју трансформацију како би постигла ефикасност свјетске класе те постала конкурентан произвођач аутомобила", а такође намјерава ојачати своје везе с Дацијом. 

Два произвођача у власништву Реноа ће дијелити исту платформу.

Нива ће бити базирана на ЦМФ-Б платформи која ће помоћи Лади и Дацији да створе значајне синергије у наредних пет година.

Поменута скица наговјештава теренац снажног карактера и дизајна инспирисаног оригиналном Нивом која се појавила 1977. године. 

Наравно, финална верзија продукцијског модела ће имати нешто "блажи" дизајн, преноси Кликс.

Нова Нива ће бити насљедник недавно освјеженог модела Нива Травел. 

Робуснији теренац првобитно познат као Нива, који се појавио седамдесеих, сада се продаје под именом Нива Легенд те је приступачнији и фокусиранији на оф роуд.

Осим потпуно нове Ниве, Лада за 2025. годину припрема нови СУВ за Ц сегмент.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана