Порше за хибридне Кајене припремио батерије које нуде повећану аутономију

ГС
Порше за хибридне Кајене припремио батерије које нуде повећану аутономију

Заслуге за повећану аутономију припадају унапријеђеним батеријама чији је капацитет са 14,1 повећан на 17,9 кWh.

Годину дана након премијерног представљања СУВ модела Кајен на чијим је боковима осванула ознака Е-Hybrid у Поршеу су припремили унапријеђен пакет батерија с којима ће "плуг-ин" хибридни Кајени нудити још бољу аутономију у ситуацијама у којима аутомобил покреће само струја.

Без обзира на избор каросерије купци од наредне године могу рачунати на батерије чији је капацитет са 14,1 повећан на 17,9 кWh, што ће моделима Кајен Е-Hybrid и Кајен Турбо С Е-Hybrid осигурати 30 посто већу аутономију од досадашње која је у верзији Е-Hybrid износила до 47, а у верзији ТурбоС Е-Hybrid до 40 километара.

Уз најаву да ће хибридни Кајени ускоро бити и још снажнији, слабију верзију (Е-Hybrid) и даље покреће тролитарски турбобензински В6 мотор који у заједно с електромотором развија 462 КС и 700 Нм, што је довољно за убрзање од 0 до 100 км/х за 5,1 секунду и 253 км/х.

Знатно снажнији Кајен Турбо С Е-Hybrid покреће 4-литарски битурбо В8 мотор којем асистира електромотор, а комбиновани потенцијал (680 КС и 900 Нм) генерално најснажније и најбрже верзије Кајена довољан је за убрзање из мјеста до "стотке" за 3,8 секунди и 295 км/х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана