Порше представио освјежене Панамере, најснажнију верзију покреће 700 КС

ГС
Порше представио освјежене Панамере, најснажнију верзију покреће 700 КС

На врху понуде Поршеове спортске лимузине налази се Панамера Turbo S E-Hybrid чији 4-литарски V8 мотор у комбинацији с електромотором производи 700 КС.

Након августовског представљања освјежене Панамере у верзији Turbo S (630 КС) Порше је сличан посао урадио и с осталим верзијама своје суперспортске лимузине коју нуди и у комбинацији с већим међуосовинским растојањем, али и још практичнијом караванском каросеријом Спорт Турисмо.

На врху понуде остаје Панамера Turbo S E-Hybrid коју покреће комбинација 4-литарског V8 битурбо мотора и електромотора, што је довољно за 700 КС за чију је дистрибуцију на обе осовине задужен 8-степени аутоматски мјењач с два квачила (ПДК). Аутомобил који развија 315 км/х и из мјеста до "стотке" стиже за три секунде нудиће се у све три каросеријске верзије.

Слабије електрифиkоване верзије Панамере крију се иза назива 4 E-Hybrid и 4S E-Hybrid, а 2,9-литарски битурбо V6 мотор којем асистира електромотор у том случају нуди 462, односно 560 КС.

Новости на каросерији освјежених Панамера укључују задња ЛЕД свјетла по узору на свјетла која красе актуелни Порше 911 (992), неколико новодизајнираних алуминијских фелги и двије нове боје каросерије, а специфичан детаљ који краси само најснажнију Панамеру су нешто другачија кућишта предњих ЛЕД свјетала и већи отвори за проток ваздуха.

Панамера Turbo S E-Hybrid  у продају стиже наредне године, а цијена још увијек није објављена. За остатак понуде у Њемачко треба издвојити од 91.345 (Панамера) до 192.845 еура (Панамера Turbo S Executive).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана