Порше представио јефтинији Taycan с већим дометом

ГС
Порше представио јефтинији Taycan с већим дометом

Њемачка компанија Порше је представила нову основну верзију модела Taycan с погоном на стражње точкове.

Нова верзија ће се нудити с батеријом у двије величине с различитом снагом. Њен домет је највећи у понуди, али ту је и лоша вијест јер ће се овај Taycan нудити засад само у Кини.

Основни Taycan има батерију од 79,2 кWh, исту као и Taycan 4С, али у овом случају напаја један електрични мотор на стражњој осовини који развија 402 КС у овер-буст моду с лаунч контролом.

Купци могу одабрати и опциону Performance Battery Plus батерију од 93,4 кWh преузету од модела Taycan Турбо, а у том случају се снага повећава на 469 КС.

Из Порше а тврде да основни Taycan с једним пуњењем батерије може прећи до 414 км, а у случају одабира веће батерије тај домет се повећава на 488 км по НЕДЦ циклусу. Када је ријеч о ЕПА циклусу, процјењује се да основни Taycan може прећи 290, односно 340 км. За убрзање од 0 до 100 км/х је потребно 5,4 секунди, а максимална брзина износи 240 км/х.

Без другог електричног мотора, простор за пртљаг је нешто већи.

Taycan може вратити 265 кW енергије регенеративним кочењем. Долази са 19-инчним наплацима и црним кочионим клијештима, као и ЛЕД свјетлима. Унутрашњост је слична осталим из понуде, али има варијација када је ријеч о опреми и метеријалима. Могуће је добити и ХУД екран у боји.

Основни Taycan у Кини кошта 888.000 кинеских јуана, односно око 112.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана