Порше отвара центар у Загребу, запослиће 100 људи

Srna
Порше отвара центар у Загребу, запослиће 100 људи

ЗАГРЕБ - Хрватска ИТ фирма Инфинум и подружница немачког Поршеа покрећу у Хрватској фирму Порше Дигитал Кроејша за дизајн, развој софтвера, вештачку интелигенцију у коју ће уложити 10 милиона евра, најавиле су две компаније данас на конференцији за медије.

Инфинум се од оснивања 2005. године бави дизајном и развојем софтвера, а нова компанија коју оснива са Порше Дигиталом ће бити развојни центар за дигиталне технологије, преноси портал Индекс.

"Компанија креће с радом крајем септембра, налазиће се у загребачкој Стројарској улици, а у идуће три године планирамо да запослимо 100 стручњака који ће развијати и дизајнирати софтвер, вештачку интелигенцију, односно производе и услуге који унапређују дигитални екосистем", рекао је председник Управе и један од оснивача Инфинума, Томислав Цар.

Напоменуо је да у новој компанији с Порше Дигиталом имају једнаке власничке уделе, као и да, после 15 година производње дигиталних производа и пружања услуга на великим пројектима, у том партнерству виде прилику за креирање дигиталне будућности.

"Аутомобилска индустрија се све јаче прилагођава новим технологијама и пословним моделима, у чему видимо прилику и за наш развој, а у пословним плановима и заједничко истраживање нових пословних модела бренда Порше, али и других, попут ВW-а", навео је Цар.

Шеф операција у Порше Дигиталу Стефан Зервек оценио је да је отварање компаније у власништву Инфинума и Поршеа стратешки подухват за ширење глобалног иновационог екосистема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана