Порше Кајман ГТ4 РС бриљирао на посљедњим тестирањима

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Продукцијски Порше 718 Кајман ГТ4 РС на сцену стиже наредног мјесеца, а свој раскошан потенцијал показао је на посљедњим тестирањима која су укључила и мјерење на стази Nürburgring Nordschleife .

 Нико није сумњао да ће Поршеова најновија „специјалка“ која се крије иза назива 718 Кајман ГТ4 РС бити управљивија и бржа од Кајмана ГТ4, али је мало оних који су мислили да верзија РС кроз чувени њемачки „зелени пакао“ може проћи 23,6 секунди брже од времена које је направио "обични“Кајман ГТ4.

У склопу завршних тестирања најбржег и најлакшег Кајмана, који са собом доноси све што доносе Поршеови модели који на себи носе ознаку РС, тестни возач Јорг Бергместер за пролазак 20,6 километара дуге стазе "потрошио“ је седам минута, четири секунде и 511 стотинки, што је раније споменутих 23,6 секунди боље од времена које је остварио Кајман ГТ4.

Капа доле, палац горе!Предпродукцијски тестни Кајман ГТ4 РС био је на гумама Мишелин Пилот Спорт Цуп 2Р које ће се купцима нудити у опционој понуди, а још увијек није откривено колико ће бити снажнији од верзије ГТ4 чији централно смјештен 4-литарски 6-цилиндарски атмосферски боxер мотор развија 420 коњских снага и 420 Нм обртног момента (430 Нм у комбинацији с ПДК мјењачем) који се дистрибуира на задњу осовину.

Незванично, спомиње се око 500 "коња“.Како год, у времену турбопуњача и електромотора, одушевљени смо резултатом Поршеове "старе школе“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана