Почела производња првог Volkswagen-овог SUV-кабриолета

Agencije
Почела производња првог Volkswagen-овог SUV-кабриолета

У фабрици у Оснабрику на северозападу Њемачке почела је производња једног необичног Volkswagen-овог модела.

T-Roc Cabriolet један је од ријетких SUV аутомобила са отвореним кровом на тржишту, поред кабриолет верзије Range Roverа Evoque која је представљена прије неколико година.

Занимљиво је да VW групација у погону у Оснабрику израђује и спортски модел Porsche Cayman, коме се на производним тракама сада придружио T-Roc Cabriolet.

Овај SUV са отвореним кровом базиран је на стандардној верзији Volkswagen T-Roc, а у кабрио варијанти аутомобил има један пар врата мање.

Купци ће моћи да бирају између двије погонске опције. Основну верзију покреће 3-цилиндарски 1.0 турбо-бензинац са 115 KS (85 kW), а они који желе нешто већу снагу могу да се опредијеле за 4-цилиндарски 1.5 TSI који производи 150 KS (110 kW).

Снага се у обје верзије шаље искључиво на предње точкове. Мануелни мјењач са 6-брзина је стандардна опција, а уз доплату се може нарућити 7-степени аутоматизовани мјењач са дуплим квачилом.

У Volkswagenu наводе да се покретни платнени кров може спуштати/подизати и у вожњи, али само до брзине од 30 km/h, а купци могу да одаберу један од понуђена два пакета опреме – Style и R-Line.

Прве испоруке предвиђене су за прољеће 2020. године, када ће власници овог кабриолета моћи да уживају у вожњи са спуштеним кровом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана