Ово су пет ствари на које се провалник ослања када бира возило

Alo.rs
Ово су пет ствари на које се провалник ослања када бира возило

Крадљивци аутомибила за трен ока могу се одвести у вашем мезимцу на четири точка, и зато увијек морате имати на уму бар пет слиједећих ствари.

Да бисте успјешно спријечили крађу аутомобила, треба да знате много тога. Прво, треба да размислите живите ли у мјесту у којем се краде велики број возила, а онда морате да мислите и на пет важних ствари на које се лопов ослања када бира ваш ауто, пише „Индекс”.

1. Закључајте врата

Ово је нешто што сви знају, али није наодмет нагласити још једном. Увијек провјерите да ли сте закључали ауто, јер је све већи број крађа које је изазвао кључ који је лопов уочио у возилу. Угледао је лак плијен, ушао у ауто и одвезао га. Према неким подацима — у САД је од 2016. до 2018. године украдено у просјеку 209 аута дневно због откључаног аутомобила и кључа на видном мјесту у њему.

2. Паркирајте се паметно

Потрудите се да ауто паркирате на добро освијетљено мјесто. Осим тога што је прометније, мања је вјероватноћа да ćе вам возило бити украдено, јер је већи број свједока који могу да уоче крађу и да спријече или идентификују лопова.

3. Носите ствари са собом

Увијек са собом носите даљински за отварање гараже и својих драгоцијености. Возачку дозволу држите у новчанику или у торби. Не остављајте у возилу ништа што би вам, ако буде украдено с аутомобилом, могло да створи додатне проблеме.

4. Никада не остављајте упаљен ауто

Ако су напољу ниске температуре, можете доћи у искушење да загријете аутомобил прије него што ујутро сједнете у њега, тако што ћете га упалити и оставити да ради. Чак и ако се у кућу враћате само на минут, сигурније је да искључите мотор, јер је спретном лопову довољно само неколико секунди да ускочи у ауто и одвезе се.

5. Широм отворене очи

Обратите пажњу на све важне ствари када напуштате возило. Ако сте у журби и ако вам пажња одлута, можете заборавити да учините нешто, на примјер — да закључате врата, и тако ћете угрозити аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана